Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą :: Stalo etiketo pagrindai
Rengiant priėmimą, būtina deramai jį suplanuoti:
sudaryti svečių sąrašą,
išsiųsti kvietimus,
pasirūpinti stalo serviravimu,
meniu,
patarnaujančiu personalu,
priėmimo eiga..
Kad viskas vyktų sklandžiai derėtų pagalvoti net apie smulkiausias detales.
Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan.
Šeimininkas ir šeimininkė pasitinka svečius stovėdami taip, kad kiekvienas galėtų paduoti ranką pirmiausia šeimininkei, po to šeimininkui.
Supažindinant svečius (jei pobūvis didelis bent jau sėdėsiančius greta), gražu paminėti jų profesiją ar pomėgius, kad po to svečiams būtų lengviau rasti bendrą kalbą.
Šeimininkai nors trumpai turi pasikalbėti su kiekvienu svečiu. Šeimininkas parengia ir sako oficialą sveikinimo kalbą, paskelbia garbės svečiui skirtą pirmąjį tostą, šeimininkė duoda ženklą pradėti valgyti.
Svečiai, pagal protokolą, gali vėluoti į sėdimus priėmimus ne daugiau kaip penkias minutes, į stovimus iki 30 min. Kuo svarbesnis svečias, tuo daugiau jis privalo vėluoti. Garbingiausias svečias atvyksta į priėmimą paskutinis, o išvyksta pirmutinis. Paskui skirstosi ir kiti svečiai.
Reklama
Kaip valgomi šašlykai?
Mėsos gabalėliai (jautiena, veršiena, kiauliena, o pagal klasikinį variantą - dar ir subproduktai), sumauti ant iešmo kartu su daržovėmis (paprikomis, pomidorais, baklažanais, svogūnais), atsargiai nuimami šakute ...
Skaityti »
Kaip prisistatyti?
... tarpusavio santykiai prasideda, būtent pristatymu ar prisistatymu, tai yra, susipažinimu. Tą padaryti ne visada paprasta daug kas priklauso nuo papročių, tradicijų ...
Skaityti »
Vaišių stalo dekoravimas
... turi būti ne tik skanu, bet turi būti ir gražu, neužtenka vien tik gražios aplinkos, svarbu ir gražus stalas bei gražiai dekoruoti - papuošti patiekalai...
Skaityti »
