Kaip valgoma papaja? :: Valgymo etiketo pagrindai

Papaja - tai ne kas kita, kaip ant medžio augantis melionas, kurį, kad ir kaip paradoksalu, galima valgyti lygiai taip pat kaip kriaušę. Kodėl tropinė papaja vadinama dar ir sėjamąja figa, lieka mįslė.

Parduotuvėje arba turguje reikia pirkti tik sunokusius vaisius. Juos galima lengvai atskirti pagal kelias tamsias dėmeles ant gelsvos odiškos vaisiaus žievelės.

Valgomas šis vaisius perpjaunant išilgai, minkštimas paprastai iškabinamas šaukštu.

Neprinokusioss papajos valgomos keptos ar virtos, salotose ir troškiniuose.

Papajos viduje yra pipirų grūdelio dydžio sėklos, kurias galima valgyti, turi aštrų prieskonišką skonį. Sutrintas jas kartais naudoja kaip juodųjų pipirų pakaitalą. Kai kurie virėjai jas naudoja norėdami suteikti pikantišką aromatą salotų padažams.

Azijoje jaunus troškintus papajinio melionmedžio lapus valgo kaip špinatus.

Bet medikai įspėja!
Nesaikingas papajų (panašiai kaip ir morkų ir kai kurių citrusų) valgymas gali sukelti karotenemiją.



Reklama



  • Higieninės servetėlėsHigieninės servetėlės
    Higieninės servetėlės gali būti medžiaginės ir popierinės. Jau pats pavadinimas nusako šių servetėlių funkciją – jos skirtos rūbams valgant apsaugoti ir lūpoms, pirštams nusivalyti. Atsisėdus prie stalo higieninė servetėlė išlankstoma ir padedama ant kelių, jei tuo metu dar ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi žiediniai kopūstai?Kaip valgomi žiediniai kopūstai?
    Žiediniai kopūstai (arba kalafiorai) pagal savo maistinę vertę pirmauja tarp kitų kopūstų rūšių. Jie gali būti įvairių spalvų: balti, geltoni, violetiniai. Žali žiediniai kopūstai yra brokolių ir žiedinių kopūstų hibridai. Juose itin gausu C vitamino, be to turi...

    Skaityti »

  • Fondiu žavesys!Fondiu žavesys!
    Fondiu - tai valgymo ritualas, populiarėjantis ir Lietuvoje. Fondiu rinkinį sudaro - indas kuris yra šildomas iš apačios žvakės ar degiklio pagalba ir ilgos dvišakės šakutės ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi mangai?Kaip valgomi mangai?
    Perpjovus prinokusį mangą, būtina jį greitai suvalgyti, nes ilgiau laikomas jis netenka skonio. Mangų, kaip ir kitų tropinių vaisių, nepatartina laikyti šaldytuve. Tačiau tie, kas nemėgsta ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems