Kaip valgomi melionai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Melionas pjaunamas aštriu peiliu pusiau (išilgai), paskui išimame sėkleles (jei vaisius sunokęs, jas lengviausia išimti šaukšteliu) ir vaisius supjaustomas gabalėliais, kurie sudedami į desertinę lėkštę.

Taip pat, meliono puseles galima iškabinti ir šaukšteliu, priklausomai ką ruošiatės su juo daryti.

Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute.

Minkštimas valgomas peiliu ir šakute vaisiams. Jei melionas į stalą paduodamas taurėje kokteiliui, tuomet valgoma šaukštu semiant minkštimo gabalėlius.


Reklama



  • Stalo įrankių paskirtisStalo įrankių paskirtis
    Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties ...

    Skaityti »

  • Protokolas versleProtokolas versle
    Jei firmos vadovas pamatys, kad esate “protokoliškas“ žmogus, mokate elgtis ir netgi žinote visas etiketo smulkmenas, jus tikrai lydės sėkmė, ir būsit pastebėti. Ir apskritai ...

    Skaityti »

  • Taisyklės švediškam staluiTaisyklės švediškam stalui
    1. Paprastai stalas pastatomas prie sienos ar kampe, didesnių pobūvių metu – salės viduryje. 2. Ant stalo užtiesiama vienspalvė staltiesė, kurios kraštai nuleidžiami net iki grindų.

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems