Kaip valgomi melionai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Melionas pjaunamas aštriu peiliu pusiau (išilgai), paskui išimame sėkleles (jei vaisius sunokęs, jas lengviausia išimti šaukšteliu) ir vaisius supjaustomas gabalėliais, kurie sudedami į desertinę lėkštę.

Taip pat, meliono puseles galima iškabinti ir šaukšteliu, priklausomai ką ruošiatės su juo daryti.

Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute.

Minkštimas valgomas peiliu ir šakute vaisiams. Jei melionas į stalą paduodamas taurėje kokteiliui, tuomet valgoma šaukštu semiant minkštimo gabalėlius.


Reklama



  • Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra?Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra?
    Patiekiamo vyno rekomenduotina temperatūra: putojantis vynas (šampanas): 6-8 C, lengvas baltasis, rožinis vynas: 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis ...

    Skaityti »

  • Koks turi būti pranešimo stilius ir dydis?Koks turi būti pranešimo stilius ir dydis?
    Pranešimo stilius visuomet turi būti konkretus, tai arba užklausa arba atsakymas, arba informacija. Jei tai užklausa, tai stilius turėtų būti toks, kad korespondentas galėtų apsieiti ...

    Skaityti »

  • Verslo pietūsVerslo pietūs
    Jei prie stalo sėdi 6 ar daugiau žmonių, reikia laukti, kol bent pusė stalo bus paserviruota. Jei žmonių mažiau, reikia palaukti, kol visi užsisakys. Šią taisyklę galima sulaužyti tik tada, jei maistas gali ataušti arba esantys ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems