Įmonės vakareliai :: Verslo etiketo pagrindai

Įmonės vakarėlis – tai visų pirma galimybė pasirodyti kolegomis ir vadovybei iš dar nematytos pusės. Atskleisti visas savo gerąsias savybes, kurių darbe parodyti neišeina. Juk daugelis jūsų bendradarbių galbūt net neįtaria, kad greta jų dirba įdomi, šmaikšti ir seksuali moteris (ar vyras). O štai vakarėlyje tam turite visas galimybes.

Nekaustydami žodžių ir veiksmų darbo etiketo rėmais galite atsiskleisti visu grožiu.

Bet būkite atsargūs - nepamirškite: nepaisant nerūpestingos linksmybių nuotaikos, visgi esate su žmonėmis, su kuriais pasibaigus šventėms jums dar teks dirbti. Neperlenkite lazdos atviraudami. Juk užsimiršus galima ilgam sugadinti įspūdį apie save, sutepti reputaciją ar netgi netekti darbo.

Visų pirma, jokiu būdu negalima sėstis už stalo priešais vadovą – tai yra tiesiausias kelias į darbo netekimą.

Antra, jei jau kalba pasisuka apie jus (net jei tai pagyrimas ar pasakiškos premijos pažadas), reikia skubiai išnykti ir jokiu būdu nesivelti į pokalbius.

O jei visgi įkliuvote ir vadovas pradėjo jus kritikuoti, tai reikia lošti vabank – visais įmanomais būdais bandyti pakeisti temą ir pabandyti jo dėmesį nukreipti kur nors kitur. Dabar netgi juokinga prisiminti, bet tuomet tai buvo realiai egzistuojantis taisyklių sąrašas.

Apranga
Ką rengtis įmonės vakarėliui? Griežtą kostiumėlį galima iškeisti į ką nors, kas jums tikrai tinka, kas pabrėžia būtent jūsų individualumą. Bet aprangos pasirinkimą reikia vertinti rimtai, nors taip gali ir nepasirodyti. Jei norite palikti gerą įspūdį, nedera kolegų šokiruoti blizgančia suknele ir kilometrinėmis platformomis. Žinoma, tai negalioja teminiams vakarėliams. Taigi, apsirenkite šventiškai, bet taip, kad jums būtų patogu ir jauku.

Alkoholis
Svaigieji gėrimai – pagrindinis įmonių vakarėlių pavojus. Jei jūs šiek tiek padauginsite artimų draugų rate – jie supras ir griežtai jūsų neteis. Juk žino, kad iš tikrųjų esate labai inteligentiškas ir tvarkingas žmogus. Bet jei prisiragavote per daug šampano su kolegomis, kurių dalies apskritai nepažįstate labiau nei „Labas rytas – Viso gero – Gal galėtumėte perduoti tą segtuvą“, tai tikriausiai jie susidarys apie jus neteisingą nuomonę.
Gali būti, kad dėl to neteksite jų pagarbos ir sulauksite apkalbų. O argi jums norisi po to keletą mėnesių klausytis, kaip už nugaros šnabždama apie jūsų pilvo šokius ant stalo ar paliktus po juo „blynus“? Vargu...

Aktyvumas
Įvairiausi konkursai, šokiai, karaoke varžybos ir kitokios pramogos – tradicinė įmonių vakarėlių dalis ir puiki galimybė parodyti savo asmenybės kūrybingąją pusę. Jokiu būdu nesėdėkite kampe. Jūsų drovumą vargu ar kas įvertins. O štai sugebėjimą pasirodyti ir pasijuokti iš savęs pastebės visi. Bet ir kitas kraštutinumas nėra pageidautinas. Leiskite ir kitiems save parodyti.

Flirtas
Įmonės vakarėlis – pats geriausias būdas patraukti į save dėmesį to, kuris darbo metu aplink nepastebi nieko kito, išskyrus savo kompiuterio ekraną. Galų gale jis bus laisvas nuo darbų ir atviras bendravimui. O jūs kaip tik šia proga būsite neįtikėtinai patraukli ir lipšni.

Bet įspėjame, nepatekite į nepatogią situaciją: gana dažnai į dideles šventes darbuotojai ateina su savo antrosiomis pusėmis. Dėl to, net jei po žvalgybos pasirodė, kad jūsų susidomėjimo objektas yra nesusituokęs, prieš atakuojant įsitikinkite, kad jis už rankos nelaiko savo damos.

Reklama



  • Asmeninio naudojimo stalo įrankiaiAsmeninio naudojimo stalo įrankiai
    Didysis peilis ir šakutė, skirti valgyti antruosius patiekalus, išskyrus žuvį. Didžioji šakutė dar gali būti naudojama kaip įrankis įsidėti iš bendro indo (neturint specialios), jei patiekalas be garnyro. Jei patiekalas patiekiamas su garnyru, dedama šakutė ir šaukštas ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi šašlykai?Kaip valgomi šašlykai?
    Mėsos gabalėliai (jautiena, veršiena, kiauliena, o pagal klasikinį variantą - dar ir subproduktai), sumauti ant iešmo kartu su daržovėmis (paprikomis, pomidorais, baklažanais, svogūnais), atsargiai nuimami šakute ...

    Skaityti »

  • Etiketą atitinkantis stalo serviravimasEtiketą atitinkantis stalo serviravimas
    Dėliojant įrankius kotelių galai sulyginami su pagrindinės lėkštės apatiniu kraštu. Vidurinė įrankių pora gali būti pastumiama šiek tiek atokiau nuo stalo briaunos negu kitos dvi įrankių poros. Jei turime tik užkandžių arba tik pagrindinio patiekalo įrankius, viena jų pora taip ...

    Skaityti »

  • Pakvietimo sudėtisPakvietimo sudėtis
    Tradiciškai pakvietimą sudaro: išorinis vokas, vidinis vokas, kvietimas, atsakymo kortelė...

    Skaityti »

  • Mandagumo gestaiMandagumo gestai
    Ar mandagu rankas laikyti kišenėse? - rankas laikyti kišenėse kalbantis su pašnekovu nemandagu, mes atrodome nepagarbūs. Neoficialioje aplinkoje viena ranka kišenėje leistina ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems