Pakvietimo sudėtis :: Kvietimo etiketo pagrindai

Tradiciškai pakvietimą sudaro:

Išorinis vokas. Tai — pakvietimo apsauga. Ant jo užrašomas gavėjo pašto adresas, jis užklijuojamas ir išsiunčiamas. Užantspauduotas, nučiupinėtas paštininkų galiausiai jis patenka į gavėjo rankas.

Vidinis vokas. Jis saugo patį pakvietimą. Vidinis vokas mažesnis, dailesnis, brangesnis (net prabangus) ir derantis prie paties pakvietimo. Paliekamas atviras — neužklijuojamas. Paprastai ant jo užrašomi tik kviečiamo svečio (svečių) vardas ir pavardė. Siunčiamas vienas kvietimas šeimai. Jei kviečiami tos pačios šeimos pilnamečiai vaikai, jiems pakvietimai siunčiami atskirai.

Kvietimas. Ką daryti, jei norite pakviesti žmones ir stebėti vestuvių ceremoniją, ir dalyvauti puotoje? Išeitis paprasta: dvigubi (du) pakvietimai. Arba nedidelė to pat stiliaus kortelė, pranešanti, kur ir kada vyks vestuvių puota. O jei svečius kviečiate tiesiai į pobūvį, tada nurodomas vietos, kur vyks šventė adresas, be abejo, valanda bei diena.

Atsakymo kortelė. Jei norite laikytis visų etiketo taisyklių, su pakvietimu galite išsiųsti ir mažą kortelę su voku — svečių atsakymo kortelę, į ją svečias įrašo savo atsakymą — dalyvaus jis ar ne. Brangoka? Iš vienos pusės — taip. Iš kitos — anaiptol. Juk jūsų vestuvių biudžetas, išlaidos susijęs su svečių skaičiumi. O atsakymų kortelės įpareigoja jas išsiųsti — taip turėsite tikslų vestuvių dalyvių sąrašą ir galėsite tiksliau planuoti išlaidas.

Nors, dažniausiai, tiesiog po kvietimo žodžiais padaromas prierašas P.S. (post scriptum) ir čia mandagiai paprašoma atsakyti skambučiu ar kitaip, ar galės dalyvauti.

Reklama



  • Kaip valgoma sriuba?Kaip valgoma sriuba?
    Paprastai, sriubos, tiek su tirščiais, tiek be jų, pilamos į gilias lėkštes arba sriubos puodelius. Šaukštas dedamas dešinėje indo pusėje. Sriubos reikėtų pasemti pusę arba du trečdalius šaukšto, nes sklidino šaukšto vargu ar pavyks neišlaistyti. Labai mažai semti neverta ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos krevetės?Kaip valgomos krevetės?
    Krevečių mėsa - balta, puikaus skonio. Valgoma krevečių uodegėlių mėsa. Jos dažniausiai parduodamos virtos. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų. Ypač daug joje jodo (beveik 100 kartų daugiau negu jautienoje) ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems