Pakvietimo sudėtis :: Kvietimo etiketo pagrindai

Tradiciškai pakvietimą sudaro:

Išorinis vokas. Tai — pakvietimo apsauga. Ant jo užrašomas gavėjo pašto adresas, jis užklijuojamas ir išsiunčiamas. Užantspauduotas, nučiupinėtas paštininkų galiausiai jis patenka į gavėjo rankas.

Vidinis vokas. Jis saugo patį pakvietimą. Vidinis vokas mažesnis, dailesnis, brangesnis (net prabangus) ir derantis prie paties pakvietimo. Paliekamas atviras — neužklijuojamas. Paprastai ant jo užrašomi tik kviečiamo svečio (svečių) vardas ir pavardė. Siunčiamas vienas kvietimas šeimai. Jei kviečiami tos pačios šeimos pilnamečiai vaikai, jiems pakvietimai siunčiami atskirai.

Kvietimas. Ką daryti, jei norite pakviesti žmones ir stebėti vestuvių ceremoniją, ir dalyvauti puotoje? Išeitis paprasta: dvigubi (du) pakvietimai. Arba nedidelė to pat stiliaus kortelė, pranešanti, kur ir kada vyks vestuvių puota. O jei svečius kviečiate tiesiai į pobūvį, tada nurodomas vietos, kur vyks šventė adresas, be abejo, valanda bei diena.

Atsakymo kortelė. Jei norite laikytis visų etiketo taisyklių, su pakvietimu galite išsiųsti ir mažą kortelę su voku — svečių atsakymo kortelę, į ją svečias įrašo savo atsakymą — dalyvaus jis ar ne. Brangoka? Iš vienos pusės — taip. Iš kitos — anaiptol. Juk jūsų vestuvių biudžetas, išlaidos susijęs su svečių skaičiumi. O atsakymų kortelės įpareigoja jas išsiųsti — taip turėsite tikslų vestuvių dalyvių sąrašą ir galėsite tiksliau planuoti išlaidas.

Nors, dažniausiai, tiesiog po kvietimo žodžiais padaromas prierašas P.S. (post scriptum) ir čia mandagiai paprašoma atsakyti skambučiu ar kitaip, ar galės dalyvauti.

Reklama



  • Viešas kalbėjimasViešas kalbėjimas
    Vedant seminarus ar skaitant pranešimą auditorijoje, bendraujant su kolegomis dažnai pasitaiko, kad kalbėtojas, sulaukęs klausimų, pasimeta, nežino, kaip į juos atsakyti, ar net įsižeidžia. Visada svarbu žinoti, kad klausiančiųjų tikslas yra gauti nesuprantamų dalykų ...

    Skaityti »

  • Kokį rinktis vyną?Kokį rinktis vyną?
    Vyno žinovai rekomenduoja, prie vaišių stalo vynus gerkite taip: baltąjį vyną prieš raudonąjį; aštraus skonio prieš švelnesnį; sausi prieš saldžius, lengvi prieš sunkius, jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Jei daržovės pateikiamos kaip garnyras, tai vynas derinamas prie mėsos, o jei ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems