Oficialus kvietimas :: Kvietimo etiketo pagrindai
Nemandagu svečią kviesti renginio išvakarėse galima pamanyti, jog atsisakius kitam svečiui kviečiate šį. Kvietimus į priėmimą reikėtų įteikti prieš 23 savaites. Stenkitės kvietimus įteikti kiekvienam svečiui asmeniškai. Tačiau, jei svečių daug, juos sunku pasiekti kvietimus galima siųsti paštu.
Kvietimo dydis dažniausiai 100×210mm. Geros kokybės, storas popierius. Kvietime gali būti išspausdintas įmonės logotipas.Tekstas kvietime gali būti rašomas ranka arba spausdinamas.
Kvietime nurodykite kviečiamojo vardą ir pavardę, kreipinį, renginio progą (jei reikia), datą ir laiką, vietą, aprangos kodą (jei reikia), prašymą atsakyti, kviečiančiojo vardą ir pavardę. Jei svečias turi akademinių ar garbės titulų, juos reikia nurodyti, bet priskirti tik titulo turėtojui. Kreipinyje titulai rašomi netrumpinant. Kvietime rašoma trečiuoju asmeniu.
Aprangos kodas (Frakas, Smokingas, Neoficiali), nurodomas apatiniame dešiniajame arba kairiajame kvietimo kampe.
Jei norima, kad svečias praneštų apie dalyvavimą ar nedalyvavimą, kvietimo kairiajame arba dešiniajame kampe apačioje rašoma R. S. V. P. (pranc. prašome atsakyti, malonėkite atsakyti), taip pat nurodomi kontaktai, kuriais galima atsakyti.
Apie tai, kad negalėsite dalyvauti, praneškite asmeniškai. Neatsakydami į asmenišką kvietimą išreikšite nepagarbą kviečiančiajam, todėl į tokį kvietimą būtina atsakyti.
Gavę kvietimą į jį atsakykite per 3-5 dienas. Atsakyme būtina padėkoti už kvietimą.
Jei kvietimas priimamas, derėtų pakartoti renginio datą, laiką ir vietą. Renginio organizatoriai tai galės patikslinti, jei svečias bus kažką ne taip supratęs. Atsisakant dalyvauti nieko kartoti nereikia.
Atsisakydami dalyvauti pareikškite apgailestavimą ir trumpai paaiškinkite nedalyvavimo priežastį.
Reklama
Kaip mandagiai kalbėti telefonu?
Sunku įsivaizduoti šiandieninį gyvenimą be telefono. Telefonas tapo populiariausia ryšių priemone, padedančia žmonėms jų kasdieniniame darbe ir asmeniniame gyvenime. Telefonu žmonės ne tik palaiko ryšius, bet ir moko, auklėja ...
Skaityti »
Indų paruošimas naudojimui
Prieš serviruojant stalą ir priimant svečius ar aptarnaujant klientus, visuomet svarbu tinkamai paruošti naudojimui indus. Būtina patikrinti ne tik indus, ar jie gerai išplauti, neįskilę, neapdaužyti ir nedeformuoti ...
Skaityti »
Tekstai kvietimams į Jubiliejų
Kviečiu Jus į savo 50ties metų Jubiliejaus šventę, kuri įvyks 2010-07-10 Druskininkuose, restorano X banketinėje salėje, Taikos pr. 1.
Prašau patvirtinti savo dalyvavimą.
Skaityti »
