Oficialus kvietimas :: Kvietimo etiketo pagrindai

Nemandagu svečią kviesti renginio išvakarėse – galima pamanyti, jog atsisakius kitam svečiui kviečiate šį. Kvietimus į priėmimą reikėtų įteikti prieš 2–3 savaites. Stenkitės kvietimus įteikti kiekvienam svečiui asmeniškai. Tačiau, jei svečių daug, juos sunku pasiekti – kvietimus galima siųsti paštu.

Kvietimo dydis dažniausiai 100×210mm. Geros kokybės, storas popierius. Kvietime gali būti išspausdintas įmonės logotipas.Tekstas kvietime gali būti rašomas ranka arba spausdinamas.

Kvietime nurodykite kviečiamojo vardą ir pavardę, kreipinį, renginio progą (jei reikia), datą ir laiką, vietą, aprangos kodą (jei reikia), prašymą atsakyti, kviečiančiojo vardą ir pavardę. Jei svečias turi akademinių ar garbės titulų, juos reikia nurodyti, bet priskirti tik titulo turėtojui. Kreipinyje titulai rašomi netrumpinant. Kvietime rašoma trečiuoju asmeniu.

Aprangos kodas (Frakas, Smokingas, Neoficiali), nurodomas apatiniame dešiniajame arba kairiajame kvietimo kampe.

Jei norima, kad svečias praneštų apie dalyvavimą ar nedalyvavimą, kvietimo kairiajame arba dešiniajame kampe apačioje rašoma R. S. V. P. (pranc. prašome atsakyti, malonėkite atsakyti), taip pat nurodomi kontaktai, kuriais galima atsakyti.

Apie tai, kad negalėsite dalyvauti, praneškite asmeniškai. Neatsakydami į asmenišką kvietimą išreikšite nepagarbą kviečiančiajam, todėl į tokį kvietimą būtina atsakyti.

Gavę kvietimą į jį atsakykite per 3-5 dienas. Atsakyme būtina padėkoti už kvietimą.

Jei kvietimas priimamas, derėtų pakartoti renginio datą, laiką ir vietą. Renginio organizatoriai tai galės patikslinti, jei svečias bus kažką ne taip supratęs. Atsisakant dalyvauti nieko kartoti nereikia.

Atsisakydami dalyvauti pareikškite apgailestavimą ir trumpai paaiškinkite nedalyvavimo priežastį.

Reklama



  • Servetėlių lankstymasServetėlių lankstymas
    Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos salotos?Kaip valgomos salotos?
    Paruoštos salotos, sudėtos į salotinę arba lėkštę, paprasčiausiai valgomos šakute, peilio čia dažniausiai nereikia. Tiesa, juo galima perpjauti didelį pomidorą, susmulkinti ankštines pupeles ...

    Skaityti »

  • Kaip gerti vandenį?Kaip gerti vandenį?
    Dieną pradėti nuo 1-2 stiklinių vandens. Valgyti galima po 30-45 minučių.Taip pat galima 30-45 minučių prieš visus valgius gerti 1 stiklinę vandens. Pvz., prieš gaminant valgį, išgerti stiklinę. Kol valgis bus paruoštas, jau ir bus praėjęs tas laikas. Ypatingai ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems