Oficialus kvietimas :: Kvietimo etiketo pagrindai

Nemandagu svečią kviesti renginio išvakarėse – galima pamanyti, jog atsisakius kitam svečiui kviečiate šį. Kvietimus į priėmimą reikėtų įteikti prieš 2–3 savaites. Stenkitės kvietimus įteikti kiekvienam svečiui asmeniškai. Tačiau, jei svečių daug, juos sunku pasiekti – kvietimus galima siųsti paštu.

Kvietimo dydis dažniausiai 100×210mm. Geros kokybės, storas popierius. Kvietime gali būti išspausdintas įmonės logotipas.Tekstas kvietime gali būti rašomas ranka arba spausdinamas.

Kvietime nurodykite kviečiamojo vardą ir pavardę, kreipinį, renginio progą (jei reikia), datą ir laiką, vietą, aprangos kodą (jei reikia), prašymą atsakyti, kviečiančiojo vardą ir pavardę. Jei svečias turi akademinių ar garbės titulų, juos reikia nurodyti, bet priskirti tik titulo turėtojui. Kreipinyje titulai rašomi netrumpinant. Kvietime rašoma trečiuoju asmeniu.

Aprangos kodas (Frakas, Smokingas, Neoficiali), nurodomas apatiniame dešiniajame arba kairiajame kvietimo kampe.

Jei norima, kad svečias praneštų apie dalyvavimą ar nedalyvavimą, kvietimo kairiajame arba dešiniajame kampe apačioje rašoma R. S. V. P. (pranc. prašome atsakyti, malonėkite atsakyti), taip pat nurodomi kontaktai, kuriais galima atsakyti.

Apie tai, kad negalėsite dalyvauti, praneškite asmeniškai. Neatsakydami į asmenišką kvietimą išreikšite nepagarbą kviečiančiajam, todėl į tokį kvietimą būtina atsakyti.

Gavę kvietimą į jį atsakykite per 3-5 dienas. Atsakyme būtina padėkoti už kvietimą.

Jei kvietimas priimamas, derėtų pakartoti renginio datą, laiką ir vietą. Renginio organizatoriai tai galės patikslinti, jei svečias bus kažką ne taip supratęs. Atsisakant dalyvauti nieko kartoti nereikia.

Atsisakydami dalyvauti pareikškite apgailestavimą ir trumpai paaiškinkite nedalyvavimo priežastį.

Reklama



  • Kokias taures rinktis?Kokias taures rinktis?
    Serviruojant stalą gali būti statomos keturios skirtingos taurės: raudonajam vynui, baltajam vynui, vandeniui ir šampanui. Pastaruoju metu pastebima tendencija naudoti universalią taurę raudonajam ...

    Skaityti »

  • Pakvietimo sudėtisPakvietimo sudėtis
    Tradiciškai pakvietimą sudaro: išorinis vokas, vidinis vokas, kvietimas, atsakymo kortelė...

    Skaityti »

  • Stalo pasirinkimasStalo pasirinkimas
    Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams. Apvalus stalas idealiai tinka ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems