Servetėlių lankstymo būdai :: Stalo etiketo pagrindai :: Stalo etiketo pagrindai

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite.

Servetėles svarbu suderinti su stalo akcentais – staltiese, indais, bendru stalo vaizdu. Jei lankstinys iš servetėlės sudėtingesnis, patartina rinktis ne mažesnes nei 50×50cm servetėlės. Paprastesniems lankstiniams tiks ir mažesnės servetėlės, tačiau nepamirškite, kad didelės visada atrodo gražiau.

Paspaudus ant paveiksliuko atrasit patikusios servetėlės lankstymo schemą:

Puslapiai » 1 | 2 | 3 | 4 | 5

  

  



Reklama



  • Aprangos kodasAprangos kodas
    Aprangos kodas padeda mums pasirinkti tinkamą apsirengimo stilių bei išvengti keblių situacijų renginio metu. Todėl netinkama apranga gali ne tik priversti ...

    Skaityti »

  • AtsisveikinimasAtsisveikinimas
    Geriausia, ar tiksliau lietuviškiausia atsisveikinti senu lietuvišku žodžiu sudiev! arba trumpesne jo forma sudie! Šis senas lietuviškas atsisveikinimo žodis tvirtai įsišaknijęs ...

    Skaityti »

  • Ką vertėtų žinoti keliaujant automobiliu?Ką vertėtų žinoti keliaujant automobiliu?
    Pirmoji vairuotojo pareiga — vairuoti automobilį kaip pridera. Kad automobilis gerai važiuotų, reikia laiku atlikti techninę apžiūrą. Jei važiuojant staiga kas nors sugenda ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos austrės?Kaip valgomos austrės?
    Restorane austrės paprastai patiekiamos praviros specialiame inde arba ant specialaus padėklo su daužytu ledu. Kartu pateikiama vandens pirštams nuskalauti, citrinų griežinėlių, juodos duonos ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma žuvis?Kaip valgoma žuvis?
    Žuvį galima valgyti dvejomis šakutėmis arba specialia žuvies šakute ir peiliu. Virta žuvis valgoma etapais: įpjauti nugaros odą nuo galvos iki uodegos ir atskirti mėsą nuo nugaros ašakų ...

    Skaityti »

  • Įmonės vakareliaiĮmonės vakareliai
    Įmonės vakarėlis – tai visų pirma galimybė pasirodyti kolegomis ir vadovybei iš dar nematytos pusės. Atskleisti visas savo gerąsias savybes, kurių darbe parodyti neišeina. Juk daugelis jūsų bendradarbių ...

    Skaityti »

  • Kaip prisistatyti?Kaip prisistatyti?
    ... tarpusavio santykiai prasideda, būtent pristatymu ar prisistatymu, tai yra, susipažinimu. Tą padaryti ne visada paprasta – daug kas priklauso nuo papročių, tradicijų ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi melionai?Kaip valgomi melionai?
    Meliono puseles galima iškabinti šaukšteliu arba supjaustytas riekelėmis valgyti peiliu ir šakute. Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute. Melionas pjaunamas aštriu peiliu pusiau (išilgai), paskui išimame sėkleles (jei vaisius ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems