Servetėlių lankstymo būdai :: Stalo etiketo pagrindai :: Stalo etiketo pagrindai

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite.

Servetėles svarbu suderinti su stalo akcentais – staltiese, indais, bendru stalo vaizdu. Jei lankstinys iš servetėlės sudėtingesnis, patartina rinktis ne mažesnes nei 50×50cm servetėlės. Paprastesniems lankstiniams tiks ir mažesnės servetėlės, tačiau nepamirškite, kad didelės visada atrodo gražiau.

Paspaudus ant paveiksliuko atrasit patikusios servetėlės lankstymo schemą:

Puslapiai » 1 | 2 | 3 | 4 | 5

  

  



Reklama



  • Kaip valgoma vištiena?Kaip valgoma vištiena?
    Valgant šlauneles ir sparnelius galioja tokia taisyklė: peiliu ir šakute naudojamasi tol, kol įmanoma, o paskui kaulai apgraužiami, jeigu tai, žinoma, praktiškai įmanoma ir, svarbiausia, estetiška. Nors dažniausiai rekomenduotina paukščių šlauneles imti į ranką...

    Skaityti »

  • Dovanos - lauktuvėsDovanos - lauktuvės
    ... neturi būti brangios, prašmatnios, užtenka ir vienos gėlės, gėlių puokštelės arba šiaip mielos smulkmenos. Dažnai, kaip lauktuvės nešama pačių padaryti daiktai ...

    Skaityti »

  • Idėjos staltiesėlėm - servetėlėm (foto)Idėjos staltiesėlėm - servetėlėm (foto)
    ... tai įdomios internetinės idėjos staltiesėms bei servetėlėms.. idėjos kurios užkabina :))

    Skaityti »

  • Pirmas įspūdisPirmas įspūdis
    Tik įėjus į kambarį jūsų drabužiai sudaro apie jus pirmąjį tikrą įspūdį. Svarbiau už drabužius, kurie šiais laikais labiau priklauso nuo asmens požiūrio negu nuo ...

    Skaityti »

  • Etiketą atitinkantis stalo serviravimasEtiketą atitinkantis stalo serviravimas
    Dėliojant įrankius kotelių galai sulyginami su pagrindinės lėkštės apatiniu kraštu. Vidurinė įrankių pora gali būti pastumiama šiek tiek atokiau nuo stalo briaunos negu kitos dvi įrankių poros. Jei turime tik užkandžių arba tik pagrindinio patiekalo įrankius, viena jų pora taip ...

    Skaityti »

  • Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimąŠeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą
    Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį – numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan. ...

    Skaityti »

  • Kaip valgyti lazdelėmis?Kaip valgyti lazdelėmis?
    Kinijoje žmonės lazdelėmis naudojasi jau penkis tūkstančius metų. Manoma, kad didis kinų filosofas Konfucijus padarė įtaką lazdelių populiarumui. Kadangi Konfucijus buvo vegetaras, jis manė, kad peiliai primins žmonėms apie skerdyklas ir dėl to juos ...

    Skaityti »

  • El. pašto etiketo subtilybėsEl. pašto etiketo subtilybės
    ...siunčiant pranešimą šimtams ar daugiau žmonių jau reikia kai ką apgalvoti. Aišku, lengviausia surašyti visus el.pašto adresus į To laukelį (ką dažnai žmonės ir daro). Tačiau STOP...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems