Kaip gyventi bei nepasimesti tarp žmonių...
Kaip reikėtų laikyti stalo įrankius?
Šaukštas laikomas ant jo kotelio uždėjus nykštį. Niekuomet nevalgoma šaukštu, kai galima valgyti peiliu ir šakute. Paprastai yra du vienodai priimtini peilio ir šakutės laikymo būdai ...
»» Plačiau
|
![]() |
Valgomųjų įrankių komplektai
Pagal savo funkcijas ir naudojimo ypatumus indai ir stalo įrankiai gali būti įvairiai skirstomi, tačiau paprasčiausias būdas, apibrėžiantis naudojimo galimybes, - skirti į paprastą valgomųjų įrankių komplektą ir didįjį valgomųjų įrankių komplektą...
»» Plačiau
|
![]() |
Indų paruošimas naudojimui
Prieš serviruojant stalą ir priimant svečius ar aptarnaujant klientus, visuomet svarbu tinkamai paruošti naudojimui indus. Būtina patikrinti ne tik indus, ar jie gerai išplauti, neįskilę, neapdaužyti ir nedeformuoti, bet ir staltieses, servetėles bei kitus aksesuarus vazeles...
»» Plačiau
|
![]() |
Prieskonių indeliai
Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša...
»» Plačiau
|
![]() |
Taurių pasirinkimas
Serviruojant stalą gali būti statomos keturios skirtingos taurės: raudonajam vynui, baltajam vynui, vandeniui ir šampanui. Pastaruoju metu pastebima tendencija naudoti universalią taurę raudonajam ir baltajam vynui. Paprastai vyno pilama truputį daugiau kaip...
»» Plačiau
|
![]() |
Asmeninio naudojimo stalo įrankiai
Didysis peilis ir šakutė, skirti valgyti antruosius patiekalus, išskyrus žuvį. Didžioji šakutė dar gali buti naudojama kaip įrankis įsidėti iš bendro indo (neturint specialios), jei patiekalas be garnyro. Jei patiekalas patiekiamas su garnyru, dedama šakutė ir šaukštas...
»» Plačiau
|
![]() |
Gėrimų meniu
Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop plastiko gabalėlį ...
Elektroninio pašto priedų etiketas
Pašto priedų persiuntimas - tai išskirtinė situacija, kuria naudojamasi tik kraštutiniu atveju. Iš to sektų, kad pirmo kreipimosi į nepažystamą asmenį metu, laiškas kategoriškai turi būti be priedų...
Kelionė su draugais
Kelionėje visi elgiamės nevienodai. Jei planuojate keliauti su vienu ar keliais draugais, atminkit, kad jūsų gali laukti nemalonios staigmenos. Kelionė su draugais yra nepaprastai ...
Elgesys auklėjant vaikus
Jeigu jūsų vaikas nuo mažens įprato girdėti žodžius prašau, ačiū, tai jis kur kas noriau juos vartos ir pradėjęs kalbėti. Nuo pustrečių metų vaikas turėtų tarti ...
Kaip valgomi avokadai?
Žali, žali su gelsvu atspalviu kriaušės formos avokadų vaisiai padengti plona, bet kieta žievele. Jie skinami neprinokę, todėl būna kieti. Nusipirkus juos reikia suvynioti į popierių ir laikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės. Žalių su gelsvu atspalviu avokadų minkštimas ...
Kaip kreiptis - Tu ar Jūs?
Bendraudami su mažiau pažįstamais ar aukštesnį postą užimančiais žmonėmis, darbo kolegomis, klientais, į juos kreipiamės pagarbiais žodžiais. Mandagumo įvardžiai tu ir jūs ...