Kaip valgomi melionai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Melionas pjaunamas aštriu peiliu pusiau (išilgai), paskui išimame sėkleles (jei vaisius sunokęs, jas lengviausia išimti šaukšteliu) ir vaisius supjaustomas gabalėliais, kurie sudedami į desertinę lėkštę.

Taip pat, meliono puseles galima iškabinti ir šaukšteliu, priklausomai ką ruošiatės su juo daryti.

Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute.

Minkštimas valgomas peiliu ir šakute vaisiams. Jei melionas į stalą paduodamas taurėje kokteiliui, tuomet valgoma šaukštu semiant minkštimo gabalėlius.


Reklama



  • Kaip valgomi mangai?Kaip valgomi mangai?
    Perpjovus prinokusį mangą, būtina jį greitai suvalgyti, nes ilgiau laikomas jis netenka skonio. Mangų, kaip ir kitų tropinių vaisių, nepatartina laikyti šaldytuve. Tačiau tie, kas nemėgsta ...

    Skaityti »

  • Tekstai kvietimams į JubiliejųTekstai kvietimams į Jubiliejų
    Kviečiu Jus į savo 50–ties metų Jubiliejaus šventę, kuri įvyks 2010-07-10 Druskininkuose, restorano „X“ banketinėje salėje, Taikos pr. 1. Prašau patvirtinti savo dalyvavimą.

    Skaityti »

  • Kaip valgomos austrės?Kaip valgomos austrės?
    Restorane austrės paprastai patiekiamos praviros specialiame inde arba ant specialaus padėklo su daužytu ledu. Kartu pateikiama vandens pirštams nuskalauti, citrinų griežinėlių, juodos duonos ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems