Kaip gyventi bei nepasimesti tarp žmonių...
Bendri patarimai, kaip valgyti?
Valgydami dažniausiai naudojamės dviem pagrindiniais įrankiais šakute ir peiliu. Šakutę visados laikome kairėje rankoje, o peilį dešinėje ašmenimis į lėkštės pusę. Nedera valgant įrankiais gestikuliuoti, jais į ką nors rodyti. Valgant kai kuriuos patiekalus vietoj peilio naudojame šaukštą, tuomet...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgomas omaras?
Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgyti lazdelėmis?
Lazdelės tai du ilgi pagaliukai, dažniausiai gaminami iš bambuko, ypač Pietų Kinijoje paplitusios, būtent bambukinės lazdelės. Japonijoje labai populiarios medinės. Šventėms skiriamos dažniausiai yra lakuotos ir gausiai dekoruotos. Pastaruoju metu paplito ir vienkartinės lazdelės waribashi, kurios...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgomi kokoso riešutai?
Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų! Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus. Prie vieno iš jų pridedamas kaltas...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgomi ličiai?
Ličiai tai apvalūs ar kiek ovalūs slyvos dydžio (apie 3 cm diametro) vaisiai. Jų apyvaisį gaubia rausvas, kartais ryškiai raudonas, o nokstant iki rudumo patamsėjantis kietokas, tačiau lengvai nuimamas lukštas. Vaisiai susitelkę kekėmis...
»» Plačiau
|
![]() |
Tekstai kvietimams į oficialius renginius
ABC Savas kampukas generalinis direktorius V.Pavardenis maloniai kviečia poną P.Vardenį ir ponią atvykti į priėmimą.
2015-09-06, 14 val. restorane Jovarss (Kauko gatvė 35, Panevėžys).
Kaip valgomi melionai?
Meliono puseles galima iškabinti šaukšteliu arba supjaustytas riekelėmis valgyti peiliu ir šakute. Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute. Melionas pjaunamas aštriu peiliu pusiau (išilgai), paskui išimame sėkleles (jei vaisius ...
Kaip priimti dovaną?
Svarbu mokėti ne tik dovanoti, bet ir priimti dovanas, už jas padėkoti. Dėkingumo laipsnis neturi priklausyti nuo dovanos brangumo. Kartais netgi, reikia mokėti ...
Idėjos stalo dekoravimui!
.. tai rinktinis nuotraukų rinkinukas, kuris taip pat nuolat bus papildomas naujomis, orginaliomis nuotraukomis. Kadangi, stalo dekoravimas tai skonio reikalas, tad mes nesiūlom mes tik dalinamės idėjomis ...