Kaip valgyti? :: Valgymo etiketo pagrindai

Puslapiai » 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Bendri patarimai, kaip valgyti?
Valgydami dažniausiai naudojamės dviem pagrindiniais įrankiais – šakute ir peiliu. Šakutę visados laikome kairėje rankoje, o peilį dešinėje ašmenimis į lėkštės pusę. Nedera valgant įrankiais gestikuliuoti, jais į ką nors rodyti. Valgant kai kuriuos patiekalus vietoj peilio naudojame šaukštą, tuomet...
 »» Plačiau


Kaip valgomas omaras?
Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms...
 »» Plačiau


Kaip valgyti lazdelėmis?
Lazdelės – tai du ilgi pagaliukai, dažniausiai gaminami iš bambuko, ypač Pietų Kinijoje paplitusios, būtent bambukinės lazdelės. Japonijoje labai populiarios medinės. Šventėms skiriamos dažniausiai yra lakuotos ir gausiai dekoruotos. Pastaruoju metu paplito ir vienkartinės lazdelės waribashi, kurios...
 »» Plačiau


Kaip valgomi kokoso riešutai?
Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų! Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus. Prie vieno iš jų pridedamas kaltas...
 »» Plačiau


Kaip valgomi ličiai?
Ličiai – tai apvalūs ar kiek ovalūs slyvos dydžio (apie 3 cm diametro) vaisiai. Jų apyvaisį gaubia rausvas, kartais ryškiai raudonas, o nokstant iki rudumo patamsėjantis kietokas, tačiau lengvai nuimamas lukštas. Vaisiai susitelkę kekėmis...
 »» Plačiau


Reklama



  • Valgiaraštis jūsų pobūviuiValgiaraštis jūsų pobūviui
    Valgiaraščio apipavidalinimui nėra ribų: galite jį susukti į ritinėlį ir perrišti kaspinu, arba perlenkti pusiau, papuošti karpiniais, kurių ornamentai atspindėtų vaišių progą; valgiaraščiai gali būti parašyti ranka arba išspausdinti. Tik būkit atidūs – juk nemalonu, jei svečiai ras ...

    Skaityti »

  • Etiketas darbeEtiketas darbe
    Verslo etiketą šiandien išmanyti būtina. Seniau žmonės teigdavo, kad tai aristokratų, viešų asmenų, turtingų žmonių reikalas. Šiandien taip kalbančių žmonių – mažėja. Dabar net kelių asmenų kolektyve tampa svarbu vadovautis per šimtmečius nusistovėjusiomis ...

    Skaityti »

  • Jei keliaujate vienasJei keliaujate vienas
    Neverta baimintis keliauti vienam. Viena diena ar visa kelionė vienatvėje suteikia nuostabią progą daryti ką nori ir kada nori. Turėdami truputį fantazijos ir noro, vieni galit ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos austrės?Kaip valgomos austrės?
    Restorane austrės paprastai patiekiamos praviros specialiame inde arba ant specialaus padėklo su daužytu ledu. Kartu pateikiama vandens pirštams nuskalauti, citrinų griežinėlių, juodos duonos ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems