Mandagumo gestai :: Elgesio etiketo pagrindai

Puslapiai » 1 | 2


Ar mandagu rankas laikyti kišenėse? - rankas laikyti kišenėse kalbantis su pašnekovu nemandagu, mes atrodome nepagarbūs. Neoficialioje aplinkoje viena ranka kišenėje leistina.

Susipažįstant, sveikinantis, prisistatant ar sakant sveikinimo kalbą kišenėse rankų laikyti negalima. Tai galioja ir vyrams, ir moterims.


Kaip sėstis į automobilį? - jeigu vyras atidaro mašinos dureles savo žmonai, tai reiškia: arba mašina nauja, arba žmona.

Čia galime tarti pagiriamąjį žodį vyrams – į automobilį sėstis jie tikrai moka! Na, o moterims dar yra ko pasimokyti. Daugelis jų šiandien vairuoja ne prasčiau už vyrus, tačiau sėdant į automobilį jų mėgdžioti nereikėtų: kelti vieną koją vidun ir kartu sėstis nedera ne tik dėvint sijoną. Tai kaipgi joms elgtis? Pirmiausia moteris atsisėda ir tik paskui įkelia abi kojas.


Ar galima išeiti iš restorano jeigu nepatiko meniu? - ko iš mandagumo nepadarome! Išeiti iš restorano, kai jau nusirengėme, ištyrinėjome meniu ir pabendravome su padavėju, tikrai nejauku. Tačiau tai geriau negu sugadintas vakaras. Panašiais atvejais, jei kas nepatiko, verčiau garsiai nesipiktinti, o tiesiog, atsiprašius šeimininkų, išeiti ir per daug nesikrimsti.


Reklama



  • Svečių priėmimas versleSvečių priėmimas versle
    Asmeninis žmonių bendravimas tampa vis didesne vertybe. Kad ir kokiu tikslu apsilankytų svečiai – ar jie būtų klientai, ar verslo partneriai – jaučiame pareigą priimti juos maloniai. Visus iki vieno atvykstančius svečius reikia pasitikti ...

    Skaityti »

  • Stalo pasirinkimasStalo pasirinkimas
    Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams. Apvalus stalas idealiai tinka ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma suflė?Kaip valgoma suflė?
    Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems